Egynapos sebészet a Bicskei Egészségügyi Központban

Bicske városa több éves előkészítő munka, eredményes pályázati részvétel után sikeresen fejezte be 2011-ben az egynapos sebészet és nappali-, kúraszerű ellátás építészeti feltételeinek kialakítását. 2011 októberében a szakhatósági engedélyek beszerzését követően az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés birtokában kezdtük meg a műtéti tevékenységet. Az egynapos ellátás célja, hogy a műtétre alkalmas betegek minél hamarabb térhessenek vissza otthonukba, illetve munkájukhoz. Azok a betegek operálhatók ilyen körülmények között, akik jó általános állapotúak, társbetegségeik érdemben nem befolyásolják a felépülést, otthoni ápolásuk megoldott és az altató orvos is alkalmasnak találja őket a beavatkozásra. Operáló orvosaink kórházi főállásuk mellett végzik Bicskén a műtéti tevékenységet, ami folyamatos szakmai fejlődésüket is biztosítja egyben.

A következő szakmák operálnak műtőinkben. A végezhető műtétek körét a 9/1993 (IV.2.) NM rendelet határozza meg. sebészet: például lágyék-, hasfali-, és köldöksérv, aranyér, visszér ortopédia: például bütyök, kalapácsujj, ganglion, térdizületi elváltozások nőgyógyászat: például méhszáj elváltozás, konizáció, plasztika, polip szemészet: például szemlencse beültetés szürkehályog miatt urológia: például vízsérv, fitymaszűkület fül-orr gégészet: például orrsövény ferdülés, orrpolip A műtétek időpontját, a műtétben résztvevő szakemberek és betegek idejének összehangolását az esetmenedzser végzi, minden érintett fél vele tartja a kapcsolatot.

 

Kedves Betegeink! Műtétre váró betegségeikkel forduljanak bizalommal szakorvosainkhoz. A Bicskei Egészségügyi Központban minden, a társadalombiztosítás által finanszírozott beavatkozás és eszköz térítés nélkül vehető igénybe. Az e fölötti egyedi igényeket is ki tudjuk elégíteni, de a nem finanszírozott eszközöket a betegnek kell téríteni. Például egyes szemlencse műtétek esetén, amennyiben a beteg különleges, a finanszírozott körön kívül eső műlencsét igényel, térítés ellenében azt is biztosítjuk.